Isabel@bluebirdbooks.be
+32 (0)479955104
@isabel_reine_devos

Isabel Devos (°1975, BE) studeerde Fotokunst aan de KASK School of Arts Gent. Na enkele jaren van functioneel fotowerk binnen de theatersector (Kopergietery, Danspunt, Theater Aan Zee, Arca, …) presenteerde ze de reeks Contemplative Landscapes in 2017. Deze kwam tot stand naar aanleiding van een kunstenaarsresidentie bij KIK in Nederland in 2014. Later werd ze laureaat van de portfolioreview van het fotografieplatform Urbanautica. Naar aanleiding hiervan werd haar werk in 2017 opgenomen in de galerijtentoonstelling Because it’s in my nature in Parijs. In 2016 werd haar werk getoond tijdens de zomertentoonstelling Into nature; Art expedition in Nederland.

In het voorjaar 2019 werd Devos uitgenodigd om haar werk in Venetië en Murano te tonen in een samenwerking met de glaskunstenaars Marina en Susanna Sent. Hieruit ontstond een internationale samenwerking met de Taiwanese art consultant V&E Art die het werk van Devos sindsdien vertegenwoordigt in Parijs en Taiwan. Begin 2020 was Devos te gast in Taiwan voor een langere werkperiode, hieruit ontstond de reeks That’s how the light gets in.

Hierna volgden nog tentoonstellingen in Taipei, Venetië, Gent,Oostende,Brugge, München, Hingene, Treviso, Sint-Amands, Otegem en Poeke.
Momenteel bereidt Devos een tentoonstelling voor in de Belgische Ambassade van Den Haag en Peking.